Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kurczaka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 - 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
100 g brązowych pieczarek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
500 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2 cm kawałki
-
50 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki lubczyku, suszonego (opcjonalnie)
-
800 g wody
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
pieczywo do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
35.2 g
Kalorie
1663.4 kJ /
396 kcal
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
30.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Potrawka z kurczaka z pęczakiem
50 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka
45 min
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50 min
Zupa serowa z porem
30 min
Kremowa potrawka z kurczaka
55 min
Kremowa zupa marchewkowa z kurczakiem
30 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40 min
Zupa gyros z kurczakiem
50 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa à la pizza
50 min