Urządzenia i Akcesoria
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
1 pęczek bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
200 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
100 g koncentratu pomidorowego
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
683 kJ /
163 kcal
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Pasta wegetariańska
10 min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2 godz. 10 min
Pasta z oliwek
5 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Pesto pomidorowe
15 min
Pasta z wędliny
10 min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min
Pasta śródziemnomorska
15 min