
Wersje kompatybilne
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Łosoś na parze
- 300 g fileta z łososia, świeżego (2 filety)
- 1 ½ łyżeczki oleju sezamowego
- ½ łyżeczki ziaren pieprzu czerwonego, rozgniecionych
- ¼ - ½ łyżeczki kolendry, mielonej
- 2 - 3 szczypty soli
Cytrynowy mhammas z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
- 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g oleju rzepakowego
- 1000 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 200 g mieszanki Trendy Lunch Melvit (mhammas, groszek, grzyby leśne, tymianek)
- 1 ½ cytryny, ekologicznej
- 1 gałązka tymianku, świeżego, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2543.5 kJ / 607.5 kcal
- Białko
- 38.2 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryba na parze z zielonym purée
50p
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1h 10min
Łosoś na parze, po azjatycku
1h
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1h
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
35p
Warzywa gotowane na parze
35p
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 Min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1h
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 Min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50p