Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
Łosoś na parze
-
300 g fileta z łososia, świeżego (2 filety)
-
1 ½ łyżeczki oleju sezamowego
-
½ łyżeczki ziaren pieprzu czerwonego rozgniecionych
-
¼ - ½ łyżeczki kolendry, mielonej
-
2 - 3 szczypty soli
Cytrynowy mhammas z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju rzepakowego
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
200 g mieszanki Trendy Lunch Melvit (mhammas, groszek, grzyby leśne, tymianek)
-
1 ½ cytryn ekologicznej
-
1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
38.2 g
Kalorie
2543.5 kJ /
607.5 kcal
Tłuszcz
32.6 g
Błonnik
6.7 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 Min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 Min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 Std.
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
35 Min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 Std. 20 Min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 Std. 10 Min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 Std. 25 Min
Gotowany kurczak i bulion
25 Min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 Min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 Min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 Std. 5 Min
Łosoś na parze po azjatycku
1 Std.