Urządzenia i Akcesoria
Barszcz z serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
400 g czerwonych buraków pokrojonych w ćwiartki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
1000 g wody
-
2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ kostki sera feta (ok. 150 g), pokrojonego na kawałki
-
½ opakowania jogurtu naturalnego (200 g)
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
307 mg
Białko
7 g
Kalorie
675 kJ /
161 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
13 g