![Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/39B8D936-2F4D-456B-B187-55E18D1BCA35/Derivates/590005d3-1978-45a8-9b2a-2839f9d13973.jpg)
Wersje kompatybilne
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g mleka
- 1000 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 200 g ryżu basmati
- 400 g marchewki, pokrojonej w słupki (ok. 0,5 x 6 cm)
- 300 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry
- 4 kawałki filetów z dorsza, bez skóry, świeżego lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego (po ok. 170 g każdy)
- 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
- 40 g mąki pszennej
- 15 g musztardy Dijon
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego, posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1883 kJ / 449.8 kcal
- Białko
- 41.3 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 Min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45min
Polędwica wołowa z warzywami
1h 50min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 Min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2h
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1h
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 Min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 Std. 10 Min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 Min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 Min