Wersje kompatybilne
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g mleka
- 1000 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 200 g ryżu basmati
- 400 g marchewki, pokrojonej w słupki (ok. 0,5 x 6 cm)
- 300 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry
- 4 kawałki filetów z dorsza, bez skóry, świeżego lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego (po ok. 170 g każdy)
- 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
- 40 g mąki pszennej
- 15 g musztardy Dijon
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego, posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1883 kJ / 449.8 kcal
- Białko
- 41.3 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 Std.
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 Min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 Min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 Min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 Min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 Std.
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 Min
Polędwica wołowa z warzywami
1 Std. 50 Min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 Min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 Min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 Min