
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
mleka450 g
-
wody1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
ryżu basmati200 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (ok. 0,5 x 6 cm)400 g
-
pora pokrojonego w 5 mm plastry300 g
-
filetów z dorsza, bez skóry świeżego lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego (po ok. 170 g każdy)4 kawałki
-
pieprzu białego, mielonego2 szczypty
-
mąki pszennej40 g
-
musztardy Dijon15 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
szczypiorku, świeżego posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
449.8 kcal /
1883 kJ
Białko
41.3 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
66.3 g
Błonnik
7.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1 godz.
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min