Urządzenia i Akcesoria
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
450 g mleka
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
200 g ryżu basmati
-
400 g marchewki pokrojonej w słupki (ok. 0,5 x 6 cm)
-
300 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
4 kawałki filetów z dorsza, bez skóry świeżego lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego (po ok. 170 g każdy)
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
40 g mąki pszennej
-
15 g musztardy Dijon
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
41.3 g
Kalorie
1883 kJ /
449.8 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
7.2 g
Węglowodany
66.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 min
Warzywa w sosie holenderskim
1 godz. 10 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min