Urządzenia i Akcesoria
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
-
4 filety z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 160 g każdy)
-
1 główka czosnku
-
30 g miodu płynnego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g musztardy francuskiej
-
10 g musztardy Dijon (opcjonalnie)
-
2 ząbki czosnku
-
2 - 3 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
2 łyżeczki soli
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
35 g oliwy z oliwek
-
250 g cebuli przekrojonej na pół
-
800 g różyczek kalafiora
-
130 g mleka
-
1 łyżeczka liści tymianku, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
46 g
Kalorie
1596 kJ /
381 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA Z DROBIU
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak w sosie miodowym
25 min
Roladki z kurczaka z chorizo i jogurtowym sosem curry
55 min
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym z kuskusem z fetą i cukinią
55 min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 min
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 godz.
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1 godz. 45 min
Kurczak słodko-kwaśny z ryżem
50 min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Drobiowe rolady z czerwonym pesto
50 min
Piersi z kurczaka nadziewane cytrynową ricottą z pomidorowym risotto
55 min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.
Schab duszony w sosie
50 min