![Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/be5ff590-a35c-49f8-9d20-daa5f1f7da24/Derivates/90de555b-b13a-4bcb-a546-250155f56e36.jpg)
Wersje kompatybilne
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filety z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 160 g każdy)
- 1 główka czosnku
- 30 g miodu, płynnego
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g musztardy francuskiej
- 10 g musztardy Dijon (opcjonalnie)
- 2 ząbki czosnku
- 2 - 3 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 2 łyżeczki soli
- ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 35 g oliwy z oliwek
- 250 g cebuli, przekrojonej na pół
- 800 g różyczek kalafiora
- 130 g mleka
- 1 łyżeczka liści tymianku, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1596 kJ / 381 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 Min
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym z kuskusem z fetą i cukinią
55 Min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 Min
Kurczak w winie
1sa 50 dk
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz. 45 min
Kurczak w cieście cytrynowym
20 Min
Roladki z kurczaka z chorizo i jogurtowym sosem curry
55 Min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1h 10 min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1h 15min
Shoarma z kurczaka
1 Std. 45 Min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 Std.
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 Std.