Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 łyżki panierki panko2 łyżki bułki tartej
-
1300 g wody
-
400 g różyczek kalafiora
-
1 ½ łyżeczki soli
-
10 g oleju
-
350 g makaronu, suchego, typu penne
-
150 g sera cheddar pokrojonego na 3 cm kawałki
-
450 g mleka
-
10 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki musztardy Dijon
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1616.5 mg
Białko
32.3 g
Kalorie
2812.2 kJ /
672.1 kcal
Tłuszcz
24.9 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
80.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Kremowy sos brokułowy
35 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.