
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 łyżki bułki tartej
-
1300 g wody
-
400 g różyczek kalafiora
-
1 ½ łyżeczki soli
-
10 g oleju
-
350 g makaronu, suchego, typu penne
-
150 g sera cheddar pokrojonego na 3 cm kawałki
-
450 g mleka
-
10 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki musztardy Dijon
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
672.1 kcal /
2812.2 kJ
Białko
32.3 g
Tłuszcz
24.9 g
Węglowodany
80.3 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Sód
1616.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska