
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g parmezanu, pokrojonego na kawałki
- 1700 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 400 g różyczek kalafiora
- 500 g makaronu, suchego, typu penne
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 100 g mleka
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka natki pietruszki, tylko liście, posiekanej, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1794 kJ / 428 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Spaghetti z sosem szparagowym
55 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Kremowy sos brokułowy
35 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min