Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g masła
- 60 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego na kawałki
- 40 g whisky
- ½ łyżeczki cząbru, suszonego
- 170 g wątróbki drobiowej
- 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 100 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki żelatyny w proszku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 145 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chłodnik litewski
2 Std. 15 Min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 Std. 15 Min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1h 20min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48h
Pasztet z kaczki z oliwkami
2h 40 min.
Chutney śliwkowy
1h
Pâté z wędzonego pstrąga
1h 20min
Pasztet
3h
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 Std. 40 Min
Konfitura z czerwonej cebuli
40min
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min