Pâté z kurzych wątróbek

Pâté z kurzych wątróbek

4.6 97 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

  • 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 40 g masła
  • 60 g chudego boczku, wędzonego pokrojonego na kawałki
  • 40 g whisky
  • ½ łyżeczki cząbru, suszonego
  • 170 g wątróbki drobiowej
  • 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 100 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki żelatyny w proszku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 80 kcal / 335 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 1 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 145 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...