
Urządzenia i Akcesoria
Pâté z kurzych wątróbek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g masła
-
60 g chudego boczku, wędzonego pokrojonego na kawałki
-
40 g whisky
-
½ łyżeczki cząbru, suszonego
-
170 g wątróbki drobiowej
-
40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
100 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki żelatyny w proszku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
80 kcal /
335 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
1 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
145 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska