Pâté z kurzych wątróbek

Pâté z kurzych wątróbek

4.6 98 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

  • 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 40 g masła
  • 60 g chudego boczku, wędzonego pokrojonego na kawałki
  • 40 g whisky
  • ½ łyżeczki cząbru, suszonego
  • 170 g wątróbki drobiowej
  • 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 100 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki żelatyny w proszku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 145 mg
Białko 4 g
Kalorie 335 kJ / 80 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...