Pâté z kurzych wątróbek

Pâté z kurzych wątróbek

4.6 94 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    30 g
  • masła
    40 g
  • chudego boczku, wędzonego pokrojonego na kawałki
    60 g
  • whisky
    40 g
  • cząbru, suszonego
    ½ łyżeczki
  • wątróbki drobiowej
    170 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    40 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • imbiru, suszonego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
    100 g
  • żelatyny w proszku
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 80 kcal / 335 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 1 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 145 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...