Urządzenia i Akcesoria
Pâté z kurzych wątróbek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g masła
-
60 g chudego boczku, wędzonego pokrojonego na kawałki
-
40 g whisky
-
½ łyżeczki cząbru, suszonego
-
170 g wątróbki drobiowej
-
40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
100 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki żelatyny w proszku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
145 mg
Białko
4 g
Kalorie
335 kJ /
80 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Pasztet
3 godz.
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.