
Urządzenia i Akcesoria
Majonez japoński (kewpie)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
10 g octu jabłkowego
-
20 g bulionu dashi, płynnego
-
120 g oleju z pestek winogron
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 żółtko bardzo świeże, rozm. L
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
119.5 kcal /
491.7 kJ
Białko
0.5 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos teriyaki
15 min
Ryż do sushi
1 godz.
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 godz. 25 min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1 godz.
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 godz.
Warzywa w tempurze
1 godz.
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 godz. 20 min
Sushi z wędzonym łososiem
1 godz. 20 min