Majonez japoński (kewpie)

Majonez japoński (kewpie)

4.0 24 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji

Składniki

  • 10 g octu jabłkowego
  • 20 g bulionu dashi, płynnego
  • 120 g oleju z pestek winogron
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 żółtko bardzo świeże, rozm. L

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 119.5 kcal / 491.7 kJ
Białko 0.5 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...