![Pasztet z dorsza Pasztet z dorsza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7C73DD1B-6F1D-4903-9A57-93C5773D8083/Derivates/49819954-ec92-4026-9114-83906a86ebfb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 czerstwą bułkę, podzieloną na kawałki
- mleko, ilość do namoczenia bułki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki, plus ilość do natłuszczenia formy
- bułka tarta, ilość do oprószenia formy
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
-
800
g fileta z dorsza, bez skóry, świeżego, pokrojonego na kawałki
lub 800 g fileta z dorsza, bez skóry, mrożonego, uprzednio rozmrożonego i osuszonego dokładnie ręcznikiem papierowym, pokrojonego na kawałki - 4 jajka
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 2 łyżeczki estragonu, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 207.2 kJ / 49.5 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 75.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety z karpia w galarecie
4 Std. 10 Min
Śledzie w sosie makowym
1 Std. 30 Min
Śledzie po wileńsku
13h 45min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25h 15min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5min
Terrina z łososia i ricotty
4h 35 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 Std. 15 Min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Pasztet z kaczki z oliwkami
2h 40 min
Chłodnik pomidorowy z kolendrą i krewetkami po meksykańsku
1 godz. 50 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min