
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki
- 150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
- 20 - 30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
- 10 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
- 10 g musztardy francuskiej
- 1 żółtko
-
60 - 80
g oliwy z oliwek
lub 60 - 80 g majonezu -
15
g białego octu winnego
lub 15 g octu jabłkowego - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 245.7 kcal / 1028.7 kJ
- Białko
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dip serowy
10 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Wielkanocny sos majonezowy
45 min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min
Sos tatarski
5 min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Sos jajeczny do chlebków naan
25 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 min
Sałatka z nowalijek w jogurtowym sosie
15 min