Urządzenia i Akcesoria
Sos gribiche
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
2 jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki
-
150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
20 - 30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
10 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
10 g musztardy francuskiej
-
1 żółtko
-
60 - 80 g majonezu60 - 80 g oliwy z oliwek
-
15 g octu jabłkowego15 g białego octu winnego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.5 g
Kalorie
1028.7 kJ /
245.7 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 min
Sos tatarski
5 min
Pasta z kurczaka z jajkiem i korniszonem
40 min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Pasta z wędliny
10 min