Urządzenia i Akcesoria
Sos gribiche
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
2 jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki
-
150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
20 - 30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
10 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
10 g musztardy francuskiej
-
1 żółtko
-
60 - 80 g majonezu60 - 80 g oliwy z oliwek
-
15 g octu jabłkowego15 g białego octu winnego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.5 g
Kalorie
1028.7 kJ /
245.7 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5min.
Wielkanocny sos majonezowy
45min.
Gremolata z parmezanem
5min.
Sos tatarski
5min.
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20min.
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1hod. 10min.
Dip paprykowo-orzechowy
10min.
Czeska pasta piwna
1hod. 10min.
Dip serowy
10min.
Zielony sos wielkanocny
1hod. 20min.
Kremowy dressing francuski
10min.
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min.