Sos gribiche
TM6 TM5

Sos gribiche

4.3 ( 29 ocen )

Składniki

  • 2 jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki
  • 150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 20 - 30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
  • 10 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
  • 10 g musztardy francuskiej
  • 1 żółtko
  • 60 - 80 g oliwy z oliwek
    lub 60 - 80 g majonezu
  • 15 g białego octu winnego
    lub 15 g octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
245.7 kcal / 1028.7 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
4.3 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy