Urządzenia i Akcesoria
Gryczane kluski kładzione
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
200 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
30 g siemienia lnianego
-
70 g skrobi ziemniaczanej
-
1 ½ - 2 ¾ łyżeczki soli
-
300 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.5 g
Kalorie
741.1 kJ /
177 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
34.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bagietki bezglutenowe na piwie
15 godz.
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Kluski scykane (hałuski)
45 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Pączki wegańskie z batatem
2 godz. 40 min
Surówka z białej kapusty z sosem rzodkiewkowym
10 min
Czorne kluski
3 godz. 30 min
Bułki na parze
2 godz. 10 min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Naleśniki owsiane z nadzieniem z jarmużu
35 min