
Urządzenia i Akcesoria
Gryczane kluski kładzione
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
200 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
30 g siemienia lnianego
-
70 g skrobi ziemniaczanej
-
1 ½ - 2 ¾ łyżeczki soli
-
300 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
177 kcal /
741.1 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
2.6 g
Węglowodany
34.7 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska