Urządzenia i Akcesoria
Winegret w stylu azjatyckim
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
190 g
Składniki
-
50 g oleju arachidowego
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
5 g liści kolendry, świeżych
-
1 ząbek czosnku
-
50 g octu ryżowego
-
20 g miodu płynnego
-
20 g sosu sojowego
-
15 g oleju sezamowego
-
15 g cebuli dymki ze szczypiorem, posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
582.6 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
1482.9 kJ /
354.4 kcal
Tłuszcz
34.4 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRESSINGI SAŁATKOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dressing limonkowo-miętowy
10 min
Dressing orientalny
10 min
Sałatka azjatycka z klopsikami
4 godz. 20 min
Marynata tandoori
10 min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 min
Sos majonezowy z chimichurri
10 min
Dressing jogurtowo-pomarańczowy z makiem
10 min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 min
Dressing borówkowo-balsamiczny
5 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Marynata teriyaki
15 min