Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych, bez głów, np. karpia, płoci, leszcza
- 150 g cebuli, pokrojonej w 1 cm krążki
- 80 g cytryny, ekologicznej, pokrojonej w półplasterki
- 3 ½ łyżeczki soli
- 750 g wody
- 4 jajka
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 ząbki czosnku
- 300 g pieczarek
- 50 g masła
- olej, do natłuszczenia foremek
- 60 - 70 g bułki tartej
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 płaska łyżeczka pieprzu białego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- ziarna pieprzu kolorowego, do dekoracji
- liście laurowe, suszone, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 199.4 kJ / 47.6 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 godz.
Topinambur po prowansalsku
50 min
Koncentrat bulionu rybnego
20min
Wegański smalec
2 godz. 15 min
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1h 20 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 Std. 10 Min
Pasztet z dorsza
1h 10min
Tajskie kotlety rybne
1 godz. 15 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50min
Pasztet
3 godz.
Pasztet na Wielkanoc
2h 10 min