Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych, bez głów, np. karpia, płoci, leszcza
- 150 g cebuli, pokrojonej w 1 cm krążki
- 80 g cytryny, ekologicznej, pokrojonej w półplasterki
- 3 ½ łyżeczki soli
- 750 g wody
- 4 jajka
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 ząbki czosnku
- 300 g pieczarek
- 50 g masła
- olej, do natłuszczenia foremek
- 60 - 70 g bułki tartej
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 płaska łyżeczka pieprzu białego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- ziarna pieprzu kolorowego, do dekoracji
- liście laurowe, suszone, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 199.4 kJ / 47.6 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Wielkanocny pasztet z królika
3 Std.
Śledzie po wileńsku
13 Std. 45 Min
Pasztet z dorsza
1 Std. 10 Min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50min
Pasztet z kaczki z oliwkami
2 Std. 40 Min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2h
Cebule faszerowane wątróbką
1h 55 min
Kotlety śledziowe z kaparami
25min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2h 15 min.