Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g migdałów, w płatkach
- 40 - 60 g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 150 g migdałów, blanszowanych
- 50 g rodzynek
- 50 g żurawiny, suszonej
- 20 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 120 g ryżu
- 1500 g mleka
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1967.8 kJ / 470 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Chłodnik wiśniowy
1h 20 min
Owoce w papilotach
20 min
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
1h
Kawowy crème brûlée
2 Std. 45 Min
Deser z kaszy manny
20 min
Deser makowy
26h 45min
Pascha Wielkanocna
12h 30min
Pomarańczowe verrines
3h 40min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Pudding migdałowy
30min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30min