Urządzenia i Akcesoria
Bulion rybny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
600 g
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
20 g masła
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
1 łyżeczka estragonu, suszonego
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
6 ziaren ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
500 - 600 g rybich ości i głów z dowolnych ryb słodkowodnych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
-
1400 g wody
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 600 g
Białko
21.3 g
Kalorie
1394.2 kJ /
333 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
9.6 g
Węglowodany
22.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Purée z kapusty i kasztanów
35 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 godz.
Makaron penne z małżami
1 godz. 5 min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 godz. 15 min
Czorne kluski
3 godz. 30 min