Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka estragonu, suszonego
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- 500 - 600 g rybich ości i głów, z dowolnych ryb słodkowodnych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
- 1400 g wody
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1394.2 kJ / 333 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Pasztet z kaczki z oliwkami
2 godz. 40 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Sos cumberland
15min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2h 20min
Oliwa truflowa
10min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25min
Ossobuco po mediolańsku
1h 10min
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
15min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 godz. 15 min