Bulion rybny
TM5 TM6

Bulion rybny

4.5 (11 ocen)

Składniki

  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 50 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
  • 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 20 g masła
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 1 łyżeczka estragonu, suszonego
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 500 - 600 g rybich ości i głów, z dowolnych ryb słodkowodnych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
  • 1400 g wody
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
1394.2 kJ / 333 kcal
Białko
21.3 g
Węglowodany
22.7 g
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
9.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy