Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka estragonu, suszonego
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- 500 - 600 g rybich ości i głów, z dowolnych ryb słodkowodnych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
- 1400 g wody
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1394.2 kJ / 333 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bigos staropolski
1 Std. 35 Min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2h 25min
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Zupa miso
45 min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5h 15min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1 godz. 45 min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 godz.
Azjatyckie curry z dynią i żeberkami
1 godz. 40 min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Żurek z trawą cytrynową i wasabi
45 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min