![Ketchup imbirowo-pomarańczowy Ketchup imbirowo-pomarańczowy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/185B8D12-C042-4B0A-80D1-6B50A36C0FC4/Derivates/9da4eb5a-0ecf-4582-8437-6dcdd5cfd1d4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 1 ząbek czosnku
- 110 g cebuli, przekrojona na pół
- 1 pomarańcza, ekologiczna
- 70 g octu jabłkowego
- 75 g cukru
- 130 g wody
- 20 g sosu sojowego
- 130 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ¾ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 899 kJ / 214.5 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słodko-ostry sos chili
25 Min
Żółty ketchup
45 Min
Szybka konfitura z cytrusów
1 Std. 30 Min
Ketchup
1 Std.
Oliwa sycylijska
10 Min
Ketchup curry
30 Min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 Min
Pikantny chutney marchewkowy
4h 10 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2h 30 min
Relish z zielonych pomidorów
55min
Relish ogórkowy
1 Std. 30 Min
Lutenica
1hod. 50min