Urządzenia i Akcesoria
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 słoiki
Składniki
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
110 g cebuli przekrojona na pół
-
1 pomarańcza ekologiczna
-
70 g octu jabłkowego
-
75 g cukru
-
130 g wody
-
20 g sosu sojowego
-
130 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
3 g
Kalorie
899 kJ /
214.5 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA ZIMNO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Ketchup
1 godz.
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Musztarda pomarańczowa
15 min
Przyprawa pięciu smaków
10 min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 min
Ketchup curry
30 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Żółty ketchup
45 min