Ketchup imbirowo-pomarańczowy

Ketchup imbirowo-pomarańczowy

4.6 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 słoiki

Składniki

  • 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1 ząbek czosnku
  • 110 g cebuli przekrojona na pół
  • 1 pomarańcza ekologiczna
  • 70 g octu jabłkowego
  • 75 g cukru
  • 130 g wody
  • 20 g sosu sojowego
  • 130 g koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¾ łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 214.5 kcal / 899 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 0.5 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...