Ketchup imbirowo-pomarańczowy

Ketchup imbirowo-pomarańczowy

4.6 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 słoiki

Składniki

  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    30 g
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli przekrojona na pół
    110 g
  • pomarańcza ekologiczna
    1
  • octu jabłkowego
    70 g
  • cukru
    75 g
  • wody
    130 g
  • sosu sojowego
    20 g
  • koncentratu pomidorowego
    130 g
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¾ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 214.5 kcal / 899 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 0.5 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...