Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 70 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 400 - 450 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 800 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 - 2 łyżeczki chili, mielonego
- ¾ - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 480 - 500 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy (z 2 puszek)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1428.8 kJ / 341.2 kcal
- Białko
- 33.5 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20min
Chili con carne
1h
Gnocchi z warzywami i wieprzowiną
1h
Makaron à la bolognese
30 min
Curry z soczewicy z kurczakiem
8h 35 min
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3 godz. 50 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Chili con carne
40min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25 min