Urządzenia i Akcesoria
Szybkie chili con carne
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 - 3 łyżeczki przyprawy kuchni meksykańskiej do chili con carne
-
400 - 450 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
280 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23.8 g
Kalorie
1602.1 kJ /
382.9 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
6.1 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Chili con carne
40 min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3 godz. 50 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Makaron à la bolognese
30 min
Pad Thai z kurczakiem
30 min
Chili con carne
1 godz.
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min