
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
600 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
80 - 90 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g mięsa mielonego wieprzowego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g przecieru pomidorowego
-
100 g zielonego groszku, mrożonego
-
40 g masła
-
40 g mleka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
529 kcal /
2215 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
26.5 g
Węglowodany
40.5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
1026 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Enchilady z ryżem, kurczakiem i warzywami
1 godz.
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 min
Rolada makaronowa z mięsem
1 godz. 30 min
Zupa à la pizza
50 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50 min
Makaron po bolońsku
40 min
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50 min
Zapiekanka pasterska (shepherd's pie)
2 godz. 35 min
Pastisio
1 godz. 10 min
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 godz. 10 min