Makaron po chińsku

Makaron po chińsku

4.4 1.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g białej kapusty pokrojonej na 5-6 cm kawałki
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
  • 150 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
  • 75 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 75 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 50 g oleju ryżowego
  • 200 g schabu wieprzowego pokrojonego w 2-3 cm paski
  • 70 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 1 cm kostkę
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • 60 g sosu sojowego
  • 100 g kiełków soi, świeżych lub konserwowych
  • 800 g wody gorącej
  • 1 szczypta soli
  • 250 g azjatyckiego cienkiego makaronu np. chow main, sojowego, ryżowego
  • ziarna sezamu do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 409.3 kcal / 1712.4 kJ
Białko 12.1 g
Tłuszcz 20.2 g
Węglowodany 46.4 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 621.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...