
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g białej kapusty pokrojonej na 5-6 cm kawałki
- 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
- 150 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
- 75 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
- 75 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
- 50 g oleju ryżowego
- 200 g schabu wieprzowego pokrojonego w 2-3 cm paski
- 70 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 1 cm kostkę
- ½ łyżeczki suszonych płatków chili
- ½ łyżeczki curry, mielonego
- 60 g sosu sojowego
- 100 g kiełków soi, świeżych lub konserwowych
- 800 g wody gorącej
- 1 szczypta soli
- 250 g azjatyckiego cienkiego makaronu np. chow main, sojowego, ryżowego
- ziarna sezamu do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 409.3 kcal / 1712.4 kJ
- Białko
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Sód
- 621.4 mg