
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- 35 g sera parmezan, tartego
- pieprz czarny, mielony, ilość do smaku
-
natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
lub szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 459.5 kJ / 109.8 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1 godz. 15 min
Shakshuka na Varomie
35 min
Croque Madame
35 min
Jajka sadzone na parze
15 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Jajka w kokilkach (dla dzieci)
35 min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 min
Jajka w kokilkach na parze
45 min
Omlet z białek
35 min