
Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaki z cukinią, szynką i sosem curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ziemniaków pokrojonych na ok. 2 cm kawałki750 g
-
cukinii pokrojonej w 1 cm plastry500 g
-
szynki gotowanej w plastrach, pokrojonej na 1 cm kawałki200 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki200 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
curry, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
270 kcal /
1132.7 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
13.3 g
Węglowodany
21.3 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1 godz. 20 min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1 godz.
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1 godz.
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
40 min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min