Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
100 g czerwonych buraków, gotowanych plus dodatkowa ilość (pokrojonych w plastry), do dekoracji
-
100 g rzodkiewek plus dodatkowa ilość (pokrojonych w plastry), do dekoracji
-
400 g ogórków obranych, pokrojonych na kawałki
-
8 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość, do dekoracji (patrz wskazówka)
-
5 gałązek koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość, do dekoracji (patrz wskazówka)
-
200 g jogurtu naturalnego
-
200 g kwaśnej śmietany
-
10 - 20 g białego octu winnego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 ½ łyżeczki soli
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
6 jajek ugotowanych na twardo
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
683.7 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
708.9 kJ /
169.4 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Chłodnik z botwinki
1 godz.
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Chłodnik litewski
2 godz. 15 min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1 godz. 10 min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Wielkanocny placek ziemniaczany
2 godz. 15 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min