Wegańskie „flaczki” z boczniaków
TM6 TM5

Wegańskie „flaczki” z boczniaków

4.4 (897 ocen)

Składniki

  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 60 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oleju
  • 650 g wody
  • 500 g boczniaków, świeżych, pokrojonych w 0,5-1 cm paski
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 15 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki majeranku, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
663 kJ / 159 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
9 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
6 g
Sód
670 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy