Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z indykiem i awokado
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
5 g kolendry, świeżej
-
10 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
-
150 g awokado pokrojonego na kawałki
-
5 - 10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
20 g majonezu
-
400 g filetów z piersi indyka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
10 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1055 mg
Białko
46 g
Kalorie
2326 kJ /
556 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Sałatka curry
25 min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 min
Suflet z boczku i jajek
40 min
Sałatka z grillowanym indykiem
20 min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i kozim serem
55 min
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10 min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Sałatka curry z kurczakiem i ananasem
1 godz.