Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem

Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem

4.4 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g moreli suszonych, bez pestek
Miętowy jogurt
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 liści mięty, świeżych
  • 200 g jogurtu typu greckiego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Klopsiki jagnięce i kuskus
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 liści mięty, świeżych
  • 500 g jagnięciny, mielonej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¼ łyżeczki ziela angielskiego, mielonego (opcjonalnie)
  • 280 g kaszy kuskus
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 1 łyżka masła

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 37.6 g
Kalorie 2508 kJ / 600 kcal
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 46.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...