Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 2 - 4 gałązki mięty, świeżej, tylko liście
- 2 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 30 g oliwy z oliwek
-
500
g jagnięciny, mielonej, podzielonej na kawałki
lub 500 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki - 40 g bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- mąka pszenna, do obtoczenia klopsików
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2008.4 kJ / 480 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 733.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauté z cielęciny
1h 25min
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30min
Pulpety perłowe z ryżem
2h
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 Std. 15 Min
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1h
Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
45min
Klopsy królewieckie
2h 10min
Gulasz cielęcy
1 Std. 15 Min
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1 godz. 5 min
Risotto z halibutem
55min
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1h 45min