Urządzenia i Akcesoria
Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
2 - 4 gałązki mięty, świeżej tylko liście
-
2 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g oliwy z oliwek
-
500 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki500 g jagnięciny, mielonej podzielonej na kawałki
-
40 g bułki tartej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
mąka pszenna do obtoczenia klopsików
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
733.2 mg
Białko
22.9 g
Kalorie
2008.4 kJ /
480 kcal
Tłuszcz
37.3 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Węglowodany
12.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA GRECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 godz.
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 godz. 20 min
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 godz.
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą i ryżem
45 min
Burger rybny z krewetkami
40 min
Gulasz z polentą
2 godz.
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Pulpety z wołowiny i kiełbasy wieprzowej
45 min
Pilaw cielęcy
1 godz. 45 min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min