
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 2 - 4 gałązki mięty, świeżej tylko liście
- 2 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 30 g oliwy z oliwek
-
500
g jagnięciny, mielonej podzielonej na kawałki
lub 500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki - 40 g bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- mąka pszenna do obtoczenia klopsików
- olej do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 480 kcal / 2008.4 kJ
- Białko
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Sód
- 733.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 min
Risotto z halibutem
55 min
Groszek po francusku
55 min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1 godz.
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Pielmieni
1 godz. 10 min