
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olej ilość do natłuszczenia wkładu Varomy
- 4 kawałki fileta z łososia, świeżego (po ok. 125 g każdy)
- 8 łyżeczek pasty curry tikka
- 1000 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 280 g ryżu basmati
- 280 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 580 kcal / 2427 kJ
- Białko
- 37 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 60 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Łosoś na parze, po azjatycku
1 godz.
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1 godz. 10 min
Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
1 godz. 10 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Ryż z ananasem i łososiem na ostro
1 godz. 10 min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min