![Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3617DBD6-8CAE-48B6-88D6-36CF8F7ACACF/Derivates/8ce55a34-2853-4241-b90f-7ae7ca6bc0e7.jpg)
Wersje kompatybilne
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos pietruszkowy
- 2 ząbki czosnku
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g oliwy z oliwek
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 15 g octu balsamicznego
- ½ łyżeczki soli
Sałatka i wołowina
- 500 g wody
- 600 g ziemniaków młodych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki
- 400 g polędwicy wołowej (patrz wskazówka)
- 1 łyżka oliwy z oliwek, do posmarowania polędwicy wołowej
- sól, ilość do oprószenia polędwicy wołowej i ziemniaków
- pieprz czarny, mielony, ilość do oprószenia polędwicy wołowej
- estragon, suszony, ilość do oprószenia polędwicy wołowej
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 100 g młodej marchewki, pokrojonej w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
- 200 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 6 rzodkiewek, pokrojonych w 1 mm plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1481.1 kJ / 353.8 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 921.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 Min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 Std. 10 Min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min