Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Sos pietruszkowy
-
2 ząbki czosnku
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g octu balsamicznego
-
½ łyżeczki soli
Sałatka i wołowina
-
500 g wody
-
600 g ziemniaków młodych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki
-
400 g polędwicy wołowej (patrz wskazówka)
-
1 łyżka oliwy z oliwek do posmarowania polędwicy wołowej
-
sól ilość do oprószenia polędwicy wołowej i ziemniaków
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia polędwicy wołowej
-
estragon, suszony ilość do oprószenia polędwicy wołowej
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
100 g młodej marchewki pokrojonej w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
-
200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
6 rzodkiewek pokrojonych w 1 mm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
921.5 mg
Białko
24.5 g
Kalorie
1481.1 kJ /
353.8 kcal
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
31.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 godz.
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1 godz. 45 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min