
Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
3 pomarańcze ekologiczne
-
600 - 650 g polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 2 cm plastry
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
15 g oleju plus dodatkowa ilość do obsmażenia
-
250 g wody
-
300 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
-
200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
-
200 g zielonego groszku, mrożonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ - 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
516 kcal /
2160 kJ
Białko
47 g
Tłuszcz
22.3 g
Węglowodany
28.8 g
Błonnik
8.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska