Wieprzowina w sosie pomarańczowym

Wieprzowina w sosie pomarańczowym

3.7 40 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 3 pomarańcze ekologiczne
  • 600 - 650 g polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 2 cm plastry
  • sól do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 15 g oleju plus dodatkowa ilość do obsmażenia
  • 250 g wody
  • 300 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
  • 200 g zielonego groszku, mrożonego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ - 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 516 kcal / 2160 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 22.3 g
Węglowodany 28.8 g
Błonnik 8.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...