![Lagane, ceci e vongole Lagane, ceci e vongole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/37EA0612-D73F-45ED-9D7B-05059810A4FE/Derivates/08031E7E-3B3B-41C5-88B4-3FCCD14F5B99.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 300 g di vongole, fatte spurgare in acqua e sale
- 350 g di ceci bianchi lessi
- 400 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 peperoncino piccante fresco
- 320 g di pasta secca, tipo lagane o pappardelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 73.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1 godz. 30 min
Pizza e minestra
1 godz. 30 min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 godz.
Brodetto di Porto Recanati
55 min
Pasta con fave e mazzancolle al curry
1 Std. 10 Min
Lagane e ceci in purea
1 godz. 20 min
Lagane e ceci
1 godz.
Pasta integrale fagioli e cozze
1 godz.
Pasta e ceci
40 min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 min
Pasta e fagioli cannellini
40 min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 min