Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 900 g di acqua circa
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 50 g di scalogno
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco piccolo, senza semi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di vino bianco secco
- 350 g di pasta secca tipo fusilli
- 1 cucchiaino di sale
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 120 g di pomodorini ciliegia in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti cozze e gamberi
25min
Tagliolini al sugo di spada
30 Min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Tortiglioni risottati salmone e gamberetti
40 Min
Penne con le cozze
1 Std.
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35 Min
Penne risottate con le cozze
1h 5min
Linguine ai gamberoni
30 Min
Spaghetti al tonno
40 Min
Amatriciana con cozze
55 Min
Fusilli risottati alle seppie
40 Min
Penne al sugo di calamari
40 Min