Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 800 g di baccalà ammollato e dissalato, in tranci
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di peperoni cruschi, spezzettati a mano (vedere varianti)
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1786 kJ / 427 kcal
- Białko
- 43.5 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di baccalà
1h
Spigole all'acqua pazza
30 Min
Baccalá alle olive
25 min
Bocconotto
2 godz.
Zuppa di baccalà alle cipolle
35 Min
Strascinati con mollica e peperoni cruschi
2 godz.
Lampascioni e patate
1 Std. 15 Min
Alici alla Reggina
45 Min
Mousse di baccalà
45 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 Min