![Baccalà con peperoni cruschi Baccalà con peperoni cruschi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6F9009AE-974E-452A-A0F7-71FC71E75181/Derivates/047C29DF-20E2-459C-A9A0-FA3F9334AECE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 800 g di baccalà ammollato e dissalato, in tranci
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di peperoni cruschi, spezzettati a mano (vedere varianti)
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1786 kJ / 427 kcal
- Białko
- 43.5 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà croccante con friarielli piccanti
1 godz.
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 godz.
Calzoncelli melfitani
1 godz. 40 min
Alici alla Reggina
45 min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 godz.
Pizza con la ricotta
2h 40 min
Baccalá alle olive
25min
Zuppa di fagioli e cozze
55 min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Baccalà su crema di cime di rapa piccanti e olio all'aglio (di Marisa Maffeo)
1 godz. 10 min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 godz. 10 min