Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g di acqua salata
- 320 g di tagliolini
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di carne trita di manzo
- 1 cucchiaino di sale
- 60 g di vino bianco secco
- 1 cipolla in quarti
- 800 g di polpa di zucca a tocchetti (1-2 cm)
- sale
- 100 g di speck a cubetti
- 250 g di stracciatella
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Białko
- 38.4 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta patate e speck
40 min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50 min
Orecchiette con crema di zucca e speck
35 min
Timballo al forno con zucchine (senza glutine)
1h 5min
Tagliolini alla molisana
1 Std. 30 Min
Caserecce risottate asparagi e ricotta
35 min
Farfalle risottate alla boscaiola
40 min
Farfalle risottate con verdure e provolone
35 min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40 min
Nidi di tagliolini al pestato di pistacchio
20 min
Paccheri zucca e salsiccia
30min