Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cavatelli
- 125 g di farina tipo 00 + q.b.
- 125 g di semola rimacinata di grano duro
- 125 - 130 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Sugo pomodorini
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di pomodori ciliegino in quarti
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- caciocavallo in scaglie, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1535 kJ / 367 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta fresca ai fiori di zucchina
1h 15 min.
Orecchiette con pomodorini, rucola e patate
4h
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1h 5 min.
Trofie pesto e champignon
30min
Penne alla puttanesca
35min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 min.
Sedanini al forno alla mediterranea
45 min.
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min
Spaghettini ai peperoni
50 min.
Tagliolini alla molisana
1h 30 min.
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3h 30 min.