Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 4 carciofi (circa 350 g), puliti, a fettine sottili e messi a bagno in acqua e succo di limone
- 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 320 g di pasta secca tipo fusilli
- 40 g di caciocavallo grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 62.5 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trofie con fiori di zucca, zucchine e crudo
40 min.
Penne risottate carciofi e zucca
40 min.
Penne melanzane e menta
50 min.
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40 min.
Tagliolini zucchine e culatello
30min
Penne con crema di limone e carciofi
30min
Fusilli ai carciofi e piselli
30min
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1h 30 min.
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35min
Fusilli primavera ai carciofi e piselli
30min
Farfalle asparagi e bottarga
35min
Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta
45 min.