Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pappardelle umbre
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
- farina tipo 00 q.b.
- farina tipo 00
Terminare la preparazione
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di pomodori pelati
- 4 foglie di basilico fresche
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 peperoncino
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7341.8 kJ / 1754.7 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 246.2 g
- Tłuszcz
- 65.1 g
- Błonnik
- 15.7 g
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45 Min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 Min
Spaghetti all'amatriciana
35 Min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2h 5min
Ragù di tonno fresco
1 Std.
Penne alla puttanesca
35 Min
Penne all'arrabbiata
20 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1 Std.
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1 Std. 30 Min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1 Std. 30 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 Min
Pasta alla bagossa
50 Min