Lagane e ceci in purea
TM31 TM5 TM6

Lagane e ceci in purea

4.2 (9 ocen)

Składniki

Lagane

  • 400 g di farina di semola di grano duro rimacinata + q.b. per infarinare
  • 210 g di acqua

Condimento

  • 320 g di ceci in scatola, scolati
  • 60 g di acqua
  • 1 cucchiaio di sale + q.b.
  • 1 spicchio di aglio, senz'anima
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1 peperoncino fresco a pezzi
  • 250 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2297 kJ / 549 kcal
Białko
18.2 g
Węglowodany
96.5 g
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
8.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy