Lagane e ceci in purea

Lagane e ceci in purea

4.2 9 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

Lagane
  • 400 g di farina di semola di grano duro rimacinata + q.b. per infarinare
  • 210 g di acqua
Condimento
  • 320 g di ceci in scatola scolati
  • 60 g di acqua
  • 1 cucchiaio di sale + q.b.
  • 1 spicchio di aglio senz'anima
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1 peperoncino fresco a pezzi
  • 250 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18.2 g
Kalorie 2297 kJ / 549 kcal
Tłuszcz 12.7 g
Błonnik 8.9 g
Węglowodany 96.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...