![Lagane e ceci in purea Lagane e ceci in purea](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F67A41C9-2406-41F8-BBF3-10D9FE04AD7A/Derivates/CE66E7B9-E336-48F4-9209-38A1FC508BE9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lagane
- 400 g di farina di semola di grano duro rimacinata + q.b. per infarinare
- 210 g di acqua
Condimento
- 320 g di ceci in scatola, scolati
- 60 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale + q.b.
- 1 spicchio di aglio, senz'anima
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 peperoncino fresco a pezzi
- 250 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2297 kJ / 549 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 96.5 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 8.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e patate con provola
1 Std.
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Pasta e lenticchie
50min
Pasta patate e provola
55 Min
Pasta e piselli
35 Min
Pasta e ceci
40 Min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 Min
Pasta integrale fagioli e cozze
1 Std.
Orecchiette ai broccoli
2h 40min
Lagane e ceci
1 Std.
Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)
1 Std.
Lagane, ceci e vongole
30 Min