Wersje kompatybilne
Pasta fredda al pesto di peperoni, menta e mandorle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di mandorle pelate
- 10 foglie di menta fresca grandi, lavate e asciugate
-
1
spicchio di aglio
lub 1 cipollotto piccolo a pezzi - 3 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 peperoni spellati (vedere consiglio)
- 2 pizzichi di sale
- 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva, a piacere + q.b. per condire
- 1500 g di acqua
- 240 g di pasta corta a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4028 kJ / 962.7 kcal
- Białko
- 36.9 g
- Węglowodany
- 183.3 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 51.7 g
- Sód
- 292.7 mg
Alternatywne przepisy
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1ωρ. 5 λεπτ.
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55 Min
Pesto di rucola
10 Min
Penne melanzane e menta
50min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30 Min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 min
Penne peperoni e noci
35 Min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 Min
Caserecce risottate ai tre peperoni
55 Min
Tortiglioni in salsa eoliana
40 min
Caserecce ai semi, uvetta e melanzane (vegan)
50min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min