Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di tonno fresco a tocchi (3 cm circa)
- farina tipo 00 q.b.
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di cipolle rosse di Tropea a fette (0.5 cm circa)
- 40 g di aceto bianco
- 10 g di sale
- 30 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1790.8 kJ / 428 kcal
- Białko
- 41.6 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 1036.8 mg
Alternatywne przepisy
Pesce spada al salmoriglio
5min
Triglie in salsa piccante
30 min
Orata al cartoccio con zucca e frutta secca
40min
Involtini di pesce spatola con crema di pomodorini e menta
1 godz.
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40min
Caponata di pesce spada e melanzane
1h 30min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1sa 10 dk
Pesce spada alla ghiotta
40min
Pesce spada all'arancia
40min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35 min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1 godz.