![Tonno in agrodolce Tonno in agrodolce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/96d994fa-6b47-4f04-9355-823ecee9619c/Derivates/d6d1ffdb-3440-4823-9939-4b21f0a674a4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di tonno fresco a tocchi (3 cm circa)
- farina tipo 00 q.b.
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di cipolle rosse di Tropea a fette (0.5 cm circa)
- 40 g di aceto bianco
- 10 g di sale
- 30 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1790.8 kJ / 428 kcal
- Białko
- 41.6 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 1036.8 mg
Alternatywne przepisy
Salmone all'arancia e pistacchi
40min
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40min
Pesce spada alla ghiotta
40min
Tranci di tonno in crema alla cipolla
40min
Pesce spada all'arancia
40min
Involtini di pesce spada alla pantesca
1hod.
Gamberoni al Varoma con emulsione
30min
Calamari su crema di piselli e pomodori
50min
Tartare al tonno e avocado
1hod. 15min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35 min
Salmone alla menta con pepe rosa e zenzero
35 min
Pesce spada al salmoriglio
5min