![Burger di prosciutto e contorno di funghi Burger di prosciutto e contorno di funghi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bb42b3da-2a01-4e88-b9e0-508391997b7c/Derivates/78c3fcd6-9a05-47e6-bee4-348500470efc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di prosciutto cotto a pezzi
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 100 g di mozzarella, scolata e a pezzi
- 30 g di pangrattato
- 1 uovo
- 30 g di scalogno
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di funghi misti
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1647.8 kJ / 394.3 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Sód
- 1400.2 mg
Alternatywne przepisy
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35min
Cordon bleu
30 min
Polpettone di tacchino con erbette e pesto di rucola
1h
Burger di spinaci
40min
Cotolette di spinaci
40min
Svizzere di pollo
35min
Nuggets di pollo
25min
Burger di zucchine
1h
Medaglioni alla pizzaiola
40min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h
Polpette alla mortadella
40min
Polpette di tonno e ricotta
20min