Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di calamari ad anelli
- 60 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 50 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di calamari e pesche
40 Min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1 Std.
Orata al sale
40 Min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 Min
Seppioline al vino bianco
25 Min
Insalata di calamari
55 Min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 Min
Moscardini al limone
30 Min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Anelli di totano in umido
30 Min