![Gnocchi di patate con crema allo zafferano Gnocchi di patate con crema allo zafferano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6706818530e51de98d277f045daf20c1/Derivates/d7b1ac30ab35b63e32cfc06d86c60f1a572fc91e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di patate
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 700 g di acqua
- 800 g di patate a pasta farinosa pelate e a fette (0.5 cm)
- 400 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 - 2 cucchiaini di sale
Crema allo zafferano
- 1 scalogno a metà
- 50 g di burro
- 350 g di acqua
- 2 bustine di zafferano in polvere
- 320 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 cucchiaino raso di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2657.8 kJ / 635.3 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 76.1 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1069.8 mg
Alternatywne przepisy
Bortellina
30 min
Lasagna ai quattro formaggi
1h 30min
Pappardelle alla papalina
30 min
Buffalo Chicken Spring Rolls
1h 30min
Polenta bianca e salsiccia
1h 30min
Patate gratinate al formaggio
2 Std.
Risotto alla carbonara
2 Std.
Spätzle agli spinaci con panna e speck
1 Std.
Petto di pollo alla griglia con purè di patate
1 Std.
Risotto mascarpone e pepe rosa
35 min
Risotto zafferano e speck
35 min
Risotto zafferano e salsiccia
40 min