Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco
- 800 g di seppioline fresche, pulite
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min
Seppie con i piselli
40 min
Anelli di totano in umido
30 min
Insalata di polpo e zucchine
1 godz.
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30 min
Insalata di totano e piselli al lime
1 godz.
Polpo con patate alla salentina
1hod. 10min
Calamari in umido
55min
Pesce persico ai carciofi
30 min
Polpo al vino rosso
1 godz.
Moscardini al limone
30 min
Insalata di calamari al limone
35 Min