Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 2 rametti di rosmarino fresco, lavati e asciugati
- 12 patate novelle piccole, lavate, con la buccia
- 20 g di scalogno
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di carne trita mista
- 20 g di vino bianco
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1476.9 kJ / 353 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 242.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin di patate
50min
Crostini con purea di melanzane e filetti di peperone
35 Min
Crocchette di cozze
10h
Insalata capricciosa di carne
15 Min
Cipolle ripiene al prosciutto
1 Std.
Patate ripiene su cipolle caramellate
1h 15min
Crocchette di tonno
10h
Uova fiamminghe al vapore
45 Min
Scarpaccia
1 Std.
Melanzane ripiene
1 godz. 30 min
Uova con purea profumata
30 Min
Zucchine ripiene
1h 10min