Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 2 rametti di rosmarino fresco, lavati e asciugati
- 12 patate novelle piccole, lavate, con la buccia
- 20 g di scalogno
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di carne trita mista
- 20 g di vino bianco
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1476.9 kJ / 353 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 242.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchine ripiene
1h 10 min
A ‘ngornata
2h 20min
Zucchine ripiene alla marinara
1h 25 min
Piccoli polpettoni in crosta
1h 10 min
Polpettone di carne ripieno di asparagi
1h 10 min
Polpette di cozze alla spezzina
1 Std. 30 Min
Arrosto di maiale ripieno con verdure e pancetta affumicata
2 godz. 5 min
Crocchette con salame piccante
9 Std. 30 Min
Crocchette ai funghi porcini
2 Std. 50 Min
Pomodori ripieni con formaggio di capra
55 Min
Filetto in crosta di patate
2u. 15min
Patate gratinate al Gorgonzola
40 min