Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 300 g di acqua
- 650 g di patate a pasta dura, pelate e a rondelle (1 cm)
- 200 g di zucca, la polpa a tocchetti (2 cm)
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe
- 2 uova
- 40 g di Grana Padano, grattugiato
- 1000 g di olio di semi di girasole
- 60 g di mortadella a cubetti (1 cm)
- 60 g di Emmental a cubetti (1 cm)
- 150 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di spinaci al forno
45 Min
Polpette di ricotta
50 Min
Cordon bleu di melanzana
1h
Polpette di spinaci
35 Min
Frittatine agli spinaci ripiene
45 Min
Crocchette di melanzane
35 Min
Crocchette ai funghi porcini
2 godz. 50 min
Bastoncini di merluzzo con salsa di pomodoro
50 Min
Verdurine in sfoglia
1h
Palline croccanti di merluzzo
40 Min
Crocchette di patate
1h 10min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min