![Cozze alla Medoc Cozze alla Medoc](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/468A52BF-E799-46AD-BEC8-6ACF5B440FB8/Derivates/1CDE1137-FCCA-4280-8CCE-A44F6C81461A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di cozze pulite e spurgate
- 50 g di cipolla tagliata in quarti
- 1 peperoncino rosso piccante, senza semi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cubetti di pancetta dolce di maiale
- 100 g di vino bianco
- 500 g di polpa di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 4 fette di pane abbrustolito
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7590 kJ / 1814 kcal
- Białko
- 90.6 g
- Węglowodany
- 161.3 g
- Tłuszcz
- 94.1 g
- Błonnik
- 16.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozze al vino bianco
40 min
Capesante ai funghi porcini
1h 20min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min
Pepata di cozze
55 min
Amatriciana con cozze
55 min
Rotolo di nasello ai gamberi
1 Std.
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 Std. 5 Min
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 Min
Zuppetta di crostacei
40 min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1 Std.
Sugo di cozze e vongole
1h 20min
Calamari in umido
55 min