![Stufato di vitello Stufato di vitello](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B2B3F5A6-B79F-42E7-BA13-1EDD5E5912F9/Derivates/E9213313-008B-45BE-833C-AE3BA8AD11BA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 foglioline di salvia fresca, lavate ed asciugate
- 500 g di spalla di vitello
- 300 g di funghi freschi tipo cardoncelli, puliti e a fette
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 200 g di Marsala secco
- 200 g di brodo vegetale (opcjonalnie)
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Ali di pollo alla mediterranea con riso aromatico
1 Std. 15 Min
Salsiccia di maiale con piselli e funghi
35 Min
Pollo alla cacciatora
50 Min
Spezzatino di manzo alla catalana
2 Std.
Pollo con crema di verdure
50 Min
Costolette di agnello al tamarindo e peperoncino
1 Std. 10 Min
Spezzatino di manzo con patate
1 Std. 10 Min
Costine di maiale alla messicana con pico de gallo
1u.
Coppa di maiale in umido
1 Std. 30 Min
Spezzatino di reale alle olive
1 Std. 20 Min
Vitello ai funghi porcini con salsa aromatica
55 Min
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1 Std. 10 Min