
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g orzeszków ziemnych, niesolonych
- 300 g makaronu ryżowego, wstążki
- 3 jajka
- 500 g wody
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 20 - 30 g papryczek chili, świeżych, z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki
- 30 g oleju arachidowego
- 450 - 500 g krewetek tygrysich, surowych, obranych, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
- 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 30 g sosu sojowego
- 50 g sosu rybnego
- 10 g przecieru pomidorowego
- 100 g kiełków fasoli mung, świeżych
- 2 limonki, pokrojone w ćwiartki
- kolendra, świeża tylko liście, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1783.1 kJ / 426.2 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 55.1 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1462.6 mg