Urządzenia i Akcesoria
Pad thai
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
60 g orzeszków ziemnych, niesolonych
-
300 g makaronu ryżowego wstążki
-
3 jajka
-
500 g wody
-
10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 - 30 g papryczek chili, świeżych z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki
-
30 g oleju arachidowego
-
450 - 500 g krewetek tygrysich, surowych, obranych świeżych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
30 g sosu sojowego
-
50 g sosu rybnego
-
10 g przecieru pomidorowego
-
100 g kiełków fasoli mung, świeżych
-
2 limonki pokrojone w ćwiartki
-
kolendra, świeża tylko liście, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
434 kcal /
1816 kJ
Białko
23.7 g
Tłuszcz
13.6 g
Węglowodany
55.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
1470.4 mg