Pad thai
TM6 TM5

Pad thai

4.2 (1.6K ocen)

Składniki

  • 60 g orzeszków ziemnych, niesolonych
  • 250 g makaronu ryżowego, wstążki
  • 3 jajka
  • 500 g wody
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 25 - 30 g papryczek chili, świeżych, z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki
  • 30 g oleju arachidowego
  • 450 - 500 g krewetek tygrysich, surowych, obranych, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 20 g sosu sojowego, jasnego
  • 50 g sosu rybnego
  • 10 g przecieru pomidorowego
  • 100 g kiełków fasoli mung, świeżych
  • 2 limonki, pokrojone w ćwiartki
  • kolendra, świeża tylko liście, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1656 kJ / 395.8 kcal
Białko
22.4 g
Węglowodany
48.6 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Błonnik
2.7 g
Sód
1356.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 104 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy