Pad thai

4.3 2.0K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 60 g orzeszków ziemnych, niesolonych
  • 300 g makaronu ryżowego wstążki
  • 3 jajka
  • 500 g wody
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 20 - 30 g papryczek chili, świeżych z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki
  • 30 g oleju arachidowego
  • 450 - 500 g krewetek tygrysich, surowych, obranych świeżych
    450 - 500 g krewetek tygrysich, surowych, obranych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 30 g sosu sojowego
  • 50 g sosu rybnego
  • 10 g przecieru pomidorowego
  • 100 g kiełków fasoli mung, świeżych
  • 2 limonki pokrojone w ćwiartki
  • kolendra, świeża tylko liście, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 434 kcal / 1816 kJ
Białko 23.7 g
Tłuszcz 13.6 g
Węglowodany 55.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 1470.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...