
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g wody, gorącej
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 35 g oliwy z oliwek
- 250 g ryżu do risotto, np. arborio
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 200 - 250 g kurek, świeżych, oczyszczonych
- 20 g masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2112 kJ / 504 kcal
- Białko
- 16.25 g
- Węglowodany
- 54.56 g
- Tłuszcz
- 21.23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Risotto szparagowe
20min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min
Risotto z cukinii
45min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40min
Risotto z parmezanem
30min
Risotto z krewetkami
45min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min