
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z kurkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
kurek, świeżych oczyszczonych200 - 250 g
-
ryżu do risotto, np. arborio250 g
-
białego wina, wytrawnego80 g
-
wody560 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża świeża, posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420.4 kcal /
1759.1 kJ
Białko
12.6 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
57.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY NA POWITANIE
19 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z parmezanem
40 min
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z krewetkami
45 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min